Fusilli sa tunjevinom, paradajzom, mozzarellom i bosiljkom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g testenine fusilli
200 g mozzarelle
3 zrela i sočna paradajza, npr. San Marzano
nekoliko listova bosiljka
1 kriška domaćeg hleba
ekstra devičansko maslinovo ulje
1 češanj belog luka
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g testenine fusilli
200 g mozzarelle
3 zrela i sočna paradajza, npr. San Marzano
nekoliko listova bosiljka
1 kriška domaćeg hleba
ekstra devičansko maslinovo ulje
1 češanj belog luka
so
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Zakuvajte veliki lonac vode te posolite. kada zakipi dodajte testeninu. Za to vreme iskidajte hleb na veće komade pa ga u teflonskom tiganju kratko ispržite s lukom na malo ulja dok ne postane hrskav.
2. Nasecite paradajz na deblje kolutove koje zatim prepolovite, posolite i poprskajte uljem. Dodajte mozzarellu narezanu na komadiće i oceđenu tunjevinu.
3. Ocedite testeninu, ubacite je u sos, posipajte hrskavim hlebom i listovima bosiljka te odmah poslužite. Jednako ukusno: Dodajte šaku crnih maslina bez koštice.