Fritaja s tunjevinom, mladim lukom i mozzarellom


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
300 g mozzarelle
6 jaja
2 kašike narendanog parmezana
puno peršuna
2 mlada luka
par kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
biber
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
300 g mozzarelle
6 jaja
2 kašike narendanog parmezana
puno peršuna
2 mlada luka
par kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
biber
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Tanko naseckajte mladi luk i propržite na nelepljivom tiganju s par kapi ulja i prstohvatom soli.
2. Sitno naseckajte peršun i u činiju s jajima, dodajte malo soli i bibera. Snažno mutite nekoliko minuta, u lepu i penušavu smesu dodajte mladi luk.
3. Mozzarellu izrežite na kockice. Dodajte kap ulja na nelepljivi tiganj i dobro zagrejte na jakoj vatri. U tiganj sipajte smesu jaja, smanjite vatru i mešajte dok se jaja ne počnu pretvarati u omlet.
4. Dodajte mozzarelu i ocieđenu tunu, pazite da je smesa jednoliko raspoređena i čekajte da se stvrdne na laganoj vatri. Presavijte fritaju i poslužite odmah dok je još vrlo vruća, sočna i zlatna.