Fileti sardine sa zapečenim patlidžanima i paradajzom
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare fileta sardine u maslinovom ulju 120 g
6 zrelih paradajza oblika šljive
1 patlidžan
2 čena belog luka
par grančica timijana
20 g narendanog parmezana
ulje
so
biber
šećer
2 konzerve Rio Mare fileta sardine u maslinovom ulju 120 g
6 zrelih paradajza oblika šljive
1 patlidžan
2 čena belog luka
par grančica timijana
20 g narendanog parmezana
ulje
so
biber
šećer
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Ugrejte rernu na 200°C; paradajz izrežite na polovine, a patlidžane na krugove debljine oko 2 cm. Naseckajte beli luk.
2. Namastite posudu za pečenje, stavite grančice timijana i beli luk, stavite paradajz i patlidžane na vrh, povrće prelite s malo ulja, posolite, poparite, a paradajz malo pošećerite.
3. Pecite dok se povrće ne dobije boju i ne omekša; posipajte patlidžane s narendanim parmezanom i pustite da se otopi od vrućine.
4. Zapečeno povrće rasporedite na tanjir uz filete sardina. Poslužite odmah.