Fileti skuše s bulgurom


SASTOJCI
2 konzerve Rio Mare fileta skuše u maslinovom ulju 125 g
350 g bulgura
1 kašika koncentrata paradajza
500 g paradajza datterini
šaka pistaća
šaka suvog paradajza
1 beli luk
majčina dušica
sveži origano
1 kašika smeđeg šećera
1 sveža, ne previše pikantna čili paprika
ekstra devičansko maslinovo ulje
morska so
crni biber
sveži bosiljak
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Prepolovite datterini paradajz, zalite ih uljem, posolite, dodajte malo šećera, naseckani beli luk i crni biber. Stavite na veliku tepsiju za pečenje i pecite 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 150° C. Na tiganju propržite pistaće nekoliko minuta.
2. U međuvremenu, stavite bulgur u veliku činiju dodajte dve kašike ulja i zalijte s 350 ml provrele slane vode pa promešajte. Dopustite da se voda apsorbira, dodajte koncentrat paradajza, poklopite i ostavite da omekša (nakon 5 minuta proverite treba li dodati još vode).
3. Nakon što dobijete idealnu mekoću, bulguru dodajte ulje, so, biber, naseckani origano i bosiljak.
4. Posluživanje: Slažite u slojevima pomoću rezača za testeninu. Prvo sloj bulgura, zatim naseckani sušeni paradajz pa pečeni paradajz. Posipajte bosiljkom i sitno naseckanim pistaćima i na vrh složite filete skuše. Ukrasite kapima ulja i par listova mešovitog začinskog bilja.