Cveće tikvica punjeno tunjevinom i ricotta sirom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 160 g
12 cvetova tikvica
200 g ricotta sira
grančica peršuna
2 kašike narendanog parmezana
1 jaje
2 kašike brašna
4 kašike mleka
ulje za prženje
so
1 konzerva Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 160 g
12 cvetova tikvica
200 g ricotta sira
grančica peršuna
2 kašike narendanog parmezana
1 jaje
2 kašike brašna
4 kašike mleka
ulje za prženje
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Oceđenu tunjevinu, ricotta sir, parmezan i malo naseckanog peršuna stavite u činiju i dobro promešajte.
2. Uklonite tučke iz cveća, oprezno operite i napunite s nadevom od tunjevine.
3. Umutite jaje s brašnom i prstohvatom soli pa razredite mlekom kako biste dobili kremasti sastav.
4. U velikoj šerpi zagrejte puno biljnog ulja nekoliko minuta kako biste dobili optimalnu temperaturu za prženje, punjene cvetove umočite u testo i nežno spustite u vrelo ulje. Pržite dok cveće ne postane hrskavo i zlatno.
Pržite samo par cvetova istovremeno, pa ih izvadite na upijajući papir. Poslužite vruće.