Cveće tikvica punjeno tunjevinom i ricotta sirom

SASTOJCI

za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare Tunjevine u maslinovom ulju 160 g
12 cvetova tikvica
200 g ricotta sira
grančica peršuna
2 kašike narendanog parmezana
1 jaje
2 kašike brašna
4 kašike mleka
ulje za prženje
so

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Oceđenu tunjevinu, ricotta sir, parmezan i malo naseckanog peršuna stavite u činiju i dobro promešajte.

    2. Uklonite tučke iz cveća, oprezno operite i napunite s nadevom od tunjevine.

    3. Umutite jaje s brašnom i prstohvatom soli pa razredite mlekom kako biste dobili kremasti sastav.

    4. U velikoj šerpi zagrejte puno biljnog ulja nekoliko minuta kako biste dobili optimalnu temperaturu za prženje, punjene cvetove umočite u testo i nežno spustite u vrelo ulje. Pržite dok cveće ne postane hrskavo i zlatno.

    Pržite samo par cvetova istovremeno, pa ih izvadite na upijajući papir. Poslužite vruće.

Najpopularniji recepti