Brusketi “caprese” s paradajzom i rukolom


SASTOJCI
za 4 osobe
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
8 kriški francuskog hleba
20 g mozzarelle
2 zrela paradajza
1 češanj belog luka
40 ml maslinovog ulja
nekoliko listova rukole
so
biber
4 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80 g
8 kriški francuskog hleba
20 g mozzarelle
2 zrela paradajza
1 češanj belog luka
40 ml maslinovog ulja
nekoliko listova rukole
so
biber
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Nasecite mozzarellu na 8 kriški, a paradajz na tanke komade. Ocedite tunjevinu i iskidajte je na komadiće. Ispecite kriške hleba na roštilju ili u tiganju.
2. Kriške hleba natrljajte lukom i nakapajte s malo ulja. Na kriške stavite rukolu, mozzarellu i malo paradajza. Posolite i zabiberite.
3. Na vrh stavite tunjevinu i ukrasite listićima rukole. Poslužite odmah.