Bruskete sa avokadom, čeri paradajzom i skušom na žaru


SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare skuše na žaru u ekstra devičanskom maslinovom ulju 120 g
8 kriški ražanog hleba
2 limete
1 zreo avokado
7 do 8 čeri paradajza
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko kapi Tabasco umaka
sveže mleveni crni biber
1 konzerva Rio Mare skuše na žaru u ekstra devičanskom maslinovom ulju 120 g
8 kriški ražanog hleba
2 limete
1 zreo avokado
7 do 8 čeri paradajza
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko kapi Tabasco umaka
sveže mleveni crni biber
Stampa Ricetta

PRIPREMA
1. Ispecite kriške ražanog hleba, u međuvremenu izrendajte koru od limete i ostavite za kasnije.
2. Avokado isecite na pola, odstranite košticu i koru, pulpu avokada stavite u činiju i izgnječite viljuškom. Dodajte Tabasco, sok limete i ekstra devičansko maslinovo ulje. Promešajte sastojke, da dobijete glatko kremastu teksturu.
3. Izrežite čeri paradajz. Prepečen hleb premazati kašikom umaka od avokada, dodajte izrezani čeri paradjz i filete skuše koje ste prethodno dobro ocedili.
4. Začinite sveže mlevenim crnim biberom i korom od limete. Poslužite odmah.