Basmati pirinač s tunjevinom i bundevom pripremljenom u woku
SASTOJCI
za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
350 g basmati pirinča
1 komad bundeve
2 sveža mlada luka
1/2 ljute papričice
so
bijeli biber
2 konzerve Rio Mare Tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
350 g basmati pirinča
1 komad bundeve
2 sveža mlada luka
1/2 ljute papričice
so
bijeli biber
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. U woku zagrejte par kašica ulja i propržite beli luk, naseckani mladi luk i ljutu papričicu. Dodajte bundevu izrezanu na kocke i so pa kuvajte na srednjem plamenu, dodajući malo vode ako je potrebno.
2. U pola litre slane prokuvale vode stavite pirinač i smanjite vatru, dodajte kašiku ulja i nastavite kuvati dok ne postane "al dente" (treba upiti svu vodu).
3. Nakon kuvanja, stavite pirinač u wok s bundevom, dodajte oceđenu tunjevinu i ostavite da se ukusi pomešaju.