Pappardelle s tunjevinom i artičokama
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g pappardelle testenina s jajima
3 artičoke
1 čen belog luka
20 g putera
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica svežeg mažurana
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g pappardelle testenina s jajima
3 artičoke
1 čen belog luka
20 g putera
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
nekoliko grančica svežeg mažurana
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Zakuvajte puno vode, i dodajte so kada počne da vri.
2. Očistite artičoke, narežite na polovine i uklonite tvrde vanjske listove, stabljike, trnje i unutrašnje čaure dlaka, a zatim izrežite na male tanke kriške.
3. Na tiganju lagano propržite zdrobljeni beli luk sa uljem i puterom, kad beli luk dobije zlatnu boju dodajte artičoke, posolite, dodajte nekoliko kašika vode i kuvajte oko pet minuta mešajući celo vreme. Začinite mažuranom pa dodajte oceđenu tunjevinu razdvojenu na komade.
4. Skuvajte testeninu, isciedite, a zatim dodajte sos i dobro promešajte. Poslužite odmah.
Za još bolji ukus: za vreme kuvanja artičokama dodajte sitno narezani paradajz.