Piadina s Insalatissime Messicanom i Squacquerone sirom

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare Insalatissime Messicana 160 g
250 g Squacquerone sira
400 g brašna
60 g svinjske masti
oko 200 ml vode
½ kašike soli
120 g rukole
2 paradajza
ekstra devičansko maslinovo ulje
so po ukusu

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Insalatissime Messicana

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. U činiji pomešajte brašno i hladnu mast izrezanu na komade kako bi ste dobili grubu umrvljenu smesu. Dodajte so i pola količine vode i zamesite testo, postepeno dolivajući preostalu vodu. Kada dobijete meko testo prestanite s dodavanjem vode (ovisno o kvalitetu brašna, možda ćete morati dodati malo manje ili malo više brašna). Testo oblikujte u kuglu, prekrijte ga plastičnom folijom i ostavite da odstoji. U međuvremenu narežite paradajz na kockice, stavite ih u činiju i prelijte s par kapi ulja i začinite s ljutom čili papričicom po ukusu.

    2. Nakon što je testo odstojalo, izrežite ga na 4 komada i oblikujte u kuglice. Lagano pobrašnite kuhinjsku površinu pa razvijajte testo s valjkom sve dok ne postane vrlo tanko. Izrežite krugove, svaki debljine nekoliko milimetara.

    3. Na nelepljivoj šerši pecite piadine jednu po jednu, po nekoliko minuta sa svake strane; piadine su spremne za okretanje kada se zlatni mehurići formiraju na strani okrenutoj prema dole. Tokom pripreme preostalih piadina, gotove piadine držite u toploj rerni, prethodno zagrejanoj na 80° C.

    4. Svaku piadinu namažite slojem sira, posložite rukolu, marinirani paradajz i Insalatissime Rio Mare. Preklopite na pola i poslužite odmah.

Najpopularniji recepti