Testenina s tunjevinom
SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
400 g špageta
1 crveni luk
1 beli luk
peršun
malo ljute čili paprike
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika usoljenih kapara
so po ukusu
3 konzerve Rio Mare tunjevine u ekstra devičanskom maslinovom ulju 80 g
400 g špageta
1 crveni luk
1 beli luk
peršun
malo ljute čili paprike
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika usoljenih kapara
so po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Zakuvajte veliki lonac vode. Kad provri dodajte so pa testeninu i kuvajte dok ne postane 'al dente'.
2. Dok se testenina kuva, sitno naseckajte crveni luk, peršun, ogulite beli luk i isecite ga na pola, isperite i ocedite kapare.
3. Na velikoj vatri popržite beli luk i luk sa uljem i ljutom čili paprikom. Dodajte kapare i tunjevinu s malo maslinovog ulja u kojem je bila.
4. Iscedite testeninu dok je još uvek 'al dente'. Stavite testeninu u šerpu sa umakom, dodajte nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala testenina sve dok špagete ne postanu glatke. Posipajte peršunom, uklonite beli luk i odmah poslužite.