Kroketi od tunjevine i karfiola
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
1 karfiol
1 veza vlašca
pola čena belog luka
1 jaje
mleka po potrebi
50 g narendanog Pecorino Romano sira
morska so
crni biber
prezle
ulje kikirikija, za prženje
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
1 karfiol
1 veza vlašca
pola čena belog luka
1 jaje
mleka po potrebi
50 g narendanog Pecorino Romano sira
morska so
crni biber
prezle
ulje kikirikija, za prženje
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Operite, očistite i skuvajte karfiol u slanoj kipućoj vodi. Izgnječite ga viljuškom dok ne postane kao pire te pomešajte sa oceđenom tunjevinom. Iseckajte vlašac, beli luk i narendani sir te dodajte u karfiol.
2. Dodajte lagano umućeno jaje, nekoliko kašika mleka i malo mlevenog bibera. Smesu ostavite u frižideru pola sata. Oblikujte smesu u male krokete, uvaljajte u prezle i pržite u puno vrelog ulja dok ne dobiju zlatnu boju.
3. Pržene krokete izvadite na upijajući papir da se ocede.