Palenta sa skušom i svežim bobom
SASTOJCI
2 konzerve Rio Mare fileta skuše u maslinovom ulju 125 g, oceđene
500 g skuvane palente
120 g svežeg ili smrznutog oljuštenog boba
2 zrela paradajza
2 kašike majoneza
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
sečeni vlašac
so i sveže mleveni crni biber
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Nasecite palentu na pravougaonike 3x7 cm.
2. U činiji posolite i zabiberite filete skuše te ih pomešajte sa kašikom vlašaca i 2 kašike maslinovog ulja.
3. Blanširajte bob u kipućoj vodi 1 minut, zatim ga prebacite u činiju ledene vode, a vodu od kuvanja sačuvajte. Ocedite bob, skinite mu spoljašnju opnu i stavite ga u malu činiju. U istoj vodi blanširajte paradajz, ocedite i oljuštite. Otvorite paradajz, uklonite semenke i nasecite pulpu na kocke.
4. Pomešajte paradajz, bob i 2 kašike maslinovog ulja te posolite i zabiberite.
5. Zegrejte tiganj na jakoj vatri. Narezanu palentu ispecite s obe strane i složite na tanjire. Na svaki pravokutnik palente stavite malo majoneza, filet skuše i smesu s bobom. Aranžirajte sa sečenim vlašcem i poslužite.