Sos od tunjevine
SASTOJCI
za 4 osobe
3 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80g
200 g pasiranog paradjza
1 mali luk
pola čena belog luka
100 ml belog vina
1 grančica peršina
1 grančica bosiljka
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
3 konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 80g
200 g pasiranog paradjza
1 mali luk
pola čena belog luka
100 ml belog vina
1 grančica peršina
1 grančica bosiljka
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
soli po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Naseckajte luk, fino usitnite čenove belog luka, a zatim odvojeno naseckajte bosiljak i peršun. Na šporetu propržite luk sa belim lukom dok ne postane proziran. Dodajte vino i kuvajte oko 3 minuta dok alkohol ne ispari.
2. Dodajte pasirani paradajz, posolite i kuvajte oko deset minuta. Dodajte oceđenu tunjevinu i naseckano začinsko bilje, mešajte sve sastojke oko jednog minuta i uklonite sos sa vatre.
3. U sos možete dodati i kesicu šafrana za neobičan i očaravajući ukus.