Orecchiette sa paprikama, tunjevinom i rukolom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g testenine orecchiette
1 crvena paprika i 1 žuta paprika
1 luk
1 svežanj rukole
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g testenine orecchiette
1 crvena paprika i 1 žuta paprika
1 luk
1 svežanj rukole
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. zakuvajte veliki lonac vode, posolite kad voda proključa i ubacite testeninu. Očistite paprike i nasecite ih na velike trake. Naseckajte luk.
2. Ispržite luk u tiganju na ulju, dodajte papriku, posolite i pržite na jakoj vatri uz često okretanje paprike dok ne omekša.
3. Prelijte testeninu paprikom i njezinim sokom od kuvanja, dodajte oceđenu tunjevinu i rukolu, dobro promešajte i odmah poslužite. Jednako ukusno: Ukrasite sos šakom kapara.