Makaroni sa tunjevinom, paradajzom i mozzarellom
SASTOJCI
za 4 osobe
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
200 g mozzarelle
30 g rendanog parmezana
1 dcl pavlake
100 g zgnječenog paradajza
1 češanj belog luka
prstohvat origana
nekoliko listova bosiljka
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g
350 g makarona
200 g mozzarelle
30 g rendanog parmezana
1 dcl pavlake
100 g zgnječenog paradajza
1 češanj belog luka
prstohvat origana
nekoliko listova bosiljka
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Skuvajte testeninu u velikom loncu slane vode.
2. Naseckajte bosiljak i beli luk, a mozzarellu nasecite na kockice. Popržite beli luk na ulju u tiganju. Dodajte paradajz i kuvajte nekoliko minuta. Posolite te dodajte oceđenu al dente testeninu i nekoliko kašika vode u kojoj se kuvala testenina.
3. Dodajte mozzarellu, pavlaku, oceđenu tunjevinu, parmezan i malo origana i bosiljka. Dobro promešajte na jakoj vatri. Poslužite odmah.
Još jedna ideja: sve sastojke pomešajte i zapecite u rerni na 220 °C nekoliko minuta dok ne nastane korica.