Tunjevina sa sosom od paradajza i mariniranog povrća

SASTOJCI

za 4 osobe
2 konzerve Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku 80 g
1 tikvica
1 tvrdi paradajz
1/2 žute paprike
1/4 luka
1 kašika jabukovog sirćeta
10 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
svežanj peršuna
svežanj bosiljka
so
biber

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u sopstvenom soku

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Odrežite krajeve tikvica i izvadite semenke iz paprike. Nasecite ih na kocke zajedno s lukom i sve začinite limunovim sokom, prostohvatom soli i bibera. Ostavite da se marinira 10 minuta.

    2. Nasecite paradajz na kocke, začinite sečenim peršunom i bosiljkom i posolite.

    3. Pomešajte paradajz i marinirano povrće te aranžirajte na sredini tanjira.

    4. Na vrh stavite tunjevinu i ostatak povrća. Ukrasite sa malo salate i poslužite.

Najpopularniji recepti