Testenina sa tunjevinom, patlidžanom i crvenim lukom
SASTOJCI
1 konzerva Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju 160 g, oceđena
350 g testenine rigatoni
4 paradajza osušena na suncu
6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 crvena luka narezana na tanke trake
so i biber
1 patlidžan narezan na kockice
4 kidana lista bosiljka
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Natopite paradajz sušen na suncu u 120 ml (pola čaše) tople vode. U tiganju zagrejte 3 kašike maslinovog ulja te na njemu ispržite luk izrezan na tanke trake i posoljen. Nakon 2-3 minuta dodajte patlidžan i pržite na jakoj vatri.
2. Dodajte oceđenu tunjevinu i bosiljak, promešajte i maknite s vatre. U mikseru ili blenderu promešajte paradajz sušene na suncu s vodom u kojoj su se namakale i preostale 3 kašike maslinovog ulja. Po potrebi dodajte još vode kako biste dobili glatki sos.
3. Zakuvajte veliki lonac slane vode i u njemu skuvajte testeninu dok ne postane al dente.
4. Ocedite testeninu, pomešajte je s mešavinom od patlidžana i po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuvala testenina. Posolite i zabiberite po ukusu ppa pre posluživanja prelijte sosom od paradajza.