Testenina sa pestom i tunjevinom
SASTOJCI
Sastojci za 4 osobe:
1 konzerva tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju, 160 g
350 g kratke testenine
200 g mocarele
1 zreo paradajz
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
šaka listova bosiljka
1 kašika pinjola
30 g rendanog parmezana
2 kašike svežeg krem sira
so
1 konzerva tunjevine Rio Mare u maslinovom ulju, 160 g
350 g kratke testenine
200 g mocarele
1 zreo paradajz
50 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
šaka listova bosiljka
1 kašika pinjola
30 g rendanog parmezana
2 kašike svežeg krem sira
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Prokuvajte veliki lonac slane vode.
2. Bosiljak operite, stavite u blender i dodajte ulje, parmezan, pinjole, prstohvat soli, krem sir i izmiksajte.
3. Mocarelu i paradajz isecite na kockice i pomešajte sa oceđenom tunjevinom.
4. Skuvajte testeninu. Dva minuta pre ceđenja dodajte dve kašike vode u kojoj se kuvala testenina pestu kako bi dobio svilenkastu strukturu. Al dente kuvanu testeninu ocediti.
5. Testenini odmah dodajte pesto, dobro promešajte i dodajte tunjevinu sa paradajzom i mocarelom.