“En papilotte” krompir sa skušom na žaru
SASTOJCI
Sastojci za 4 osobe:
2 konzerve Rio Mare skuše na žaru u ekstra devičanskom maslinovom ulju, 120 g
4 velika krompira
150 g grčkog jogurta
2 šargarepe
2 manje tikvice
1 grančica krebuljice ili druge vrste aromatičnog bilja
nekoliko svežih grančica vlašca
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
crni biber
so
2 konzerve Rio Mare skuše na žaru u ekstra devičanskom maslinovom ulju, 120 g
4 velika krompira
150 g grčkog jogurta
2 šargarepe
2 manje tikvice
1 grančica krebuljice ili druge vrste aromatičnog bilja
nekoliko svežih grančica vlašca
20 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
crni biber
so
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Zagrejte rernu na 220 ° C. Krompir operite i svaki umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni dok ne omekša, oko 45 minuta.
2. Dok je krompir u rerni, isecite tikvice i šargarepu na sitne trakice, začinite maslinovim uljem, solju i biberom i ostavite da se ukusi izmešaju. Iseckajte vlašac i krebuljicu.
3. Odmotajte krompir i prepolovite ga. U svaku polovinu krompira dodajte po kašiku jogurta, pripremljeno povrće i filete skuše na žaru, a zatim još malo jogurta. Začinite mlevenim biberom, vlašcem i krebuljicom, potom poslužite.