Knedle od tunjevine
SASTOJCI
za testo:
125 g brašna tipa 400
75 ml vode
za punjenje:
160g Rio Mare tunjevine u sopstvenom soku
½ male glavice kupusa
1 manji praziluk
komad svežeg đumbira
2 kašike soja sosa
50 g maslinovog ulja
so po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Pomešajte brašno i vodu da dobijete glatko testo. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo brašna. Umotajte testo u aluminijumsku foliju i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Dok se testo odmara očistite i icecite kupus i praziluk. Dodajte tunjevinu, soja sos, 40 g ulja, oljušten i rendani đumbir i sve sastojke izmešajte. Testo tanko razvucite i isecite na krugove širine 8 cm.
3. U svaki krug stavite malo fila. Preklopite testo preko fila da dobijete polukružni oblik i dobro pritisnite da zatvorite knedle.
4. Podmažite tiganj. Pržite knedle da porumene sa obe strane. Knedle ne stavljajte jednu preko druge. Dodajte malo vode i prstohvat soli, pokrijte poklopcem i kuvajte knedle na laganoj vatri dok sokovi ponovo ne ispare i dno knedle ne postane hrskavo i zlatno smeđe. Dodajte malo soja sosa i poslužite.