Sardine sa salatom od paradajza, boranijom i mariniranim lukom
SASTOJCI
za 4 porcije
3 x 120 g konzerve Rio Mare Sardina u maslinovom ulju
400 g borlotti pasulja ili nekog drugog iz konzerve po izboru
1 beli luk
200 g San Marzano paradajiza
2 kašike sirćeta
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
dva mala lovorova lista
so i biber po ukusu
3 x 120 g konzerve Rio Mare Sardina u maslinovom ulju
400 g borlotti pasulja ili nekog drugog iz konzerve po izboru
1 beli luk
200 g San Marzano paradajiza
2 kašike sirćeta
40 g ekstra devičanskog maslinovog ulja
dva mala lovorova lista
so i biber po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Stavite tanko iseckan luk u posudu, posolite i prelijte sirćetom. Dodajte iscepkane lovorove listiće i ostavite tako 10 minuta.
2. Operite i isecite paradajz, ocedite i isperite pasulj i sipajte u posudu zajedno sa paradajzom. Začinite prstohvatom soli, maslinovim ulje i biberom.
3. Dodajte blago oceđen luk i servirajte zajedno sa oceđenim sardinama.