Grčka salata od tunjevine i krompira
SASTOJCI
za 4 osobe
2 x 160g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
700g krompira srednje veličine
1 mladi crni luk
30g crnih maslina bez koštica
1 kašika dobro oceđenog ukiseljenog kapara
veza peršuna
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
2 x 160g konzerve Rio Mare tunjevine u maslinovom ulju
700g krompira srednje veličine
1 mladi crni luk
30g crnih maslina bez koštica
1 kašika dobro oceđenog ukiseljenog kapara
veza peršuna
40g ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Krompir dobro operite i kuvajte u ključaloj vodi oko 30 minuta. Sitno iseckajte mladi luk i stavite u veliku posudu sa kaparima, maslinama, maslinovim uljem, i seckanim peršunom. Dodajte nekoliko kašika vode u kojoj ste kuvali krompir.
2. Krompir ocedite, ogulite i narežite. Dodajte u činiju i lagano izmešajte. Začinite solju i bibirom.
3. Oceđenu i usitnjenu tunjevinu dodajte krompiru.