Pica sa tunjevinom, crvenim lukom i čeri paradajzom
SASTOJCI
za 1 picu
500g gotovog testa za picu
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine sa ljutom papričicom
1 crveni luk
300g mocarela sira
200g čeri paradajza
60g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica origana
nekoliko listova bosiljaka
500g gotovog testa za picu
2 x 80g konzerve Rio Mare tunjevine sa ljutom papričicom
1 crveni luk
300g mocarela sira
200g čeri paradajza
60g ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica origana
nekoliko listova bosiljaka
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Pećnicu prethodno zagrejte na 210°C i isecite mocarelu.
2. Podmažite pleh za picu, stavite testo, ukoliko je potrebno prstima ga razvucite do rubova pleha i premažite sa malo maslinovog ulja.
3. Čeri paradajz narežite na četvrtine i rasporedite ga po testu. Dodajte sitno iseckan luk, paradajz i mocarelu. Začinite sve prstohvatom soli, origanom i maslinovim uljem.
4. Pecite picu u vrućoj rerni oko 25 minuta. Dodajte tunjevinu nekoliko minuta pre nego što se pica ispeče. Na taj način će se ukusi bolje povezati, a pica će ostati sočna. Izvadite picu iz rerne, ukrasite je bosiljkom i poslužite.