Domaći tost i bogati sendvič od tunjevine
SASTOJCI
Sastojci za tost hleb:
500 gr belog brašna (ili speltinog)-možete i (250 gr brašna od celog zrna pšenice i 250 gr belog brašna)
250 ml tople vode
½ kocke svežeg ili 1 kesica suvog kvasca
1 čajna kašika soli
1 čajna kašika meda ili šećera
Sastojci za sendvič:
2 komada tost heba
1x80 gr Rio mare tunjevine (naturale ili u maslinovom ulju)
1 kašika majoneza, ili krem sira ili pavlake
2 kisela krastavca (ili jedna paprika)
1 kuvano jaje
Neobavezno za sendvič: zelena salata, maslačak, matovilac zelena salata
Stampa Ricetta
PRIPREMA
1. Promešajte brašno, so i suvi kvasac. Pomešajte toplu vodu sa medom i prelijte preko brašna. Umesiti testo i ostavite da odstoji sat vremena, a zatim oblikujte hleb i stavite ga u nauljani pleh za tost. Ako nemate pleh za tost, hleb možete peći u plehu iz rerne.
2. Ostavite da se oblikovani hleb podigne pola sata, a zatim pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 30-35 minuta. Ako je kora tokom pečenja već smeđa, pokrijte je aluminijumskom folijom da spreči da kora izgori.
3. Pečeni hleb ohladite, a zatim isecite na dva dela.Oba dela premažite majonezom ili alternativom. Kuvano jaje se nareže na kolutove. Krastavce narežite na tanke komade. Prvo razmažite tunjevinu na dnu hleba, zatim dodati kisele krastavce a zatim jaje. Ako Vam odgovara i imate je na raspolaganju dodajte salatu.