Jednostavni rižoto sa tunjevinom i graškom

SASTOJCI

za 4 sobe
½ glavica većeg crnog luka
3x80 gr Rio Mare tunjevine sa ljutom paprikom u maslinovom ulju (ili bilo koje druga tunjevina u ulju)
280-300 gr riže arborio (ili bilo kojeg pirinča srednjeg ili dugog zrna)
600-800 ml baze za supu ili vode
1dcl mleka
Otprilike 3 šake smrznutog ili konzerviranog graška (ili kukuruza, slanutak, pasulj)
So i beli biber po ukusu
1/5 kašike sušenog peršuna
2-3 kašike rendanog parmezana – po želji

Stampa Ricetta

PODELI RECEPT

sa svojim prijateljima

KORIŠĆENI PROIZVOD

Tunjevina u maslinovom ulju s ljutom papričicom

OTKRIJTE VIŠE

PRIPREMA

    1. Ulje iz jedne tunjevne odlijemo direktno u posudu. Ovo ulje je izuzetno aromatično i dodaće divan ukus rižoti. Na ulju propržite sitno iseckani luk. Dodajte malo soli da omekša. Ako Vam se sviđa ukus malo zapečenog luka, malo duže ga pržite ili u suprotnom nastavite postupak dok je još uvek beo.

    2. Zagrejte vodu ili bazu za supu i posolite po ukusu.

    3. Proprženom luku dodajte rižoto i mešajte na srednje jakoj vatri minut ili tako malo, dok ne dobije blago zlatnu boju.

    4. Zatim dodati prvu posudu vode / baza od supe a onda dodati još jednu kada ta ipari. Dodajte biber i peršun. Dolivajte tečnost 12-13 minuta, a zatim dodajte grašak. Kuvajte minut, a zatim sipajte mleko i kuvajte dok mleko ne ispari ili pirinač ne skuva. Ako nemate mleka skuvajte pirinač i dodajte vodu / supu dok pirinač ne postane mekan. Kada je riža kuvana umešajte tunjevinu i parmezan. Poslužite.

Najpopularniji recepti